Una vetllada d’història

Grat acolliment de la gent.La primera passa ja s’ha fet. El passat dijous dia 26 de gener a la SACMA de Manacor vam començar a fer camí. I d’entrada volem agrair a tota la gent que va participar i que ens va donar el seu suport.


El vespre va començar amb la presentació de les bases ideològiques del col.lectiu i de la pàgina web del mateix. Tot seguit vam donar pas a l’historiador Pere J. García, company del Grup d’Estudis Llibertaris “Els Oblidats”, que va presentar la seva xerrada sobre els moviments socials a Mallorca i més concretament, el moviment obrer de l’illa des de finals del segle XIX fins a l’actualitat. La primera part de la intervenció d’en Pere consistia en repasar la història des d’un punt de vista objectiu, per llavors poder-ne treure conclusions i valoracions ja des d’un punt de vista més personal. Com a conclusió del repàs històric que va presentar el nostre company, es pot considerar que el moviment combatiu i llibertari que caracteritzava la societat obrera de finals del segle XIX i principis del segle XX, per culpa de múltiples factors històrics, s’ha anat reduint a un moviment de resistència contra el sistema. Aquesta situació s’ha anat agreujant també degut a la desaparició paulatina de la solidaritat entre els treballadors, independentment del ram al que pertanyien, per fer front a les injustícies del sistema capitalista, que ha anat envaint tot l’àmbit laboral, no només aquí sino arreu del món.

Cal remarcar la participació, al finalitzar la xerrada, de la gent assistent que va voler compartir i reflexionar en veu alta sobre el passat i també sobre la situació que estem travessant. Posant l’accent a la recuperació de la solidaritat, com a principi fonamental, per arribar a una vertadera emancipació de la classe obrera. L’esdeveniment va acabar amb una picadeta i la grata conversa amb companyes i companys que volien seguir compartint i intercanviant, d’una manera més íntima, les seves sensacions.

Baix el nostre punt de vista, la presentació del col.lectiu al món de l’opinió pública ha començat amb bon peu, sense oblidar que és el principi d’un llarg i dur camí.
Coneixem Manacor, sabem la dificultat que implica la creació d’un col.lectiu de lluita, un col.lectiu crític amb la societat sotmesa al sistema establert, un col.lectiu amb un punt de vista social i polític alternatiu i rupturista però sempre constructiu.

Aquesta falta de lluita social al marge de les institucions estatals; aquest “deixar fer” a la classe política local; aquesta submissió a qualsevol tipus d’autoritat per part de la gran majoria del nostre poble; aquesta queixa sistemàtica a les cafeteries, a les cases, a les places sense cap tipus de sentiment d’unió per fer front a les injustícies socials…  Tot aquest cúmul de factors ha fet que volguem donar un cop d’aire nou  a la nostra localitat. Per això hem creat aquest col.lectiu, perque ens dóna la sensació de que la gent del poble: la gent normal i treballadora, la gent que cobra sous miserables que no arriba a final de mes, la gent aturada, la joventut perduda davant els televisors, i un llarg etcétera. Tota aquesta gent no entén que el canvi cap a una societat lliure està a les seves mans i no a la dels polítics que trien cada 4 anys.

Per acabar volem dir que el col.lectiu està obert a tothom. El nostre objectiu és que cada cop, assemblea a assemblea, vagi augmentant el nombre de persones que vulguin construir una societat més justa, al marge de la classe política i de les institucions estatals.
Ens reunim cada dilluns a les 7 de l’horabaixa. Si voleu rebre més informació basta que vos poseu en contacte amb nosaltres a través del nostre correu electrònic.

Salut a totes!

“Col.lectiu Arrels”

Anuncis

One thought on “Una vetllada d’història

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s