Economia alternativa amb Enric Duran

Enric duranENRIC DURAN

També conegut com a Robin Bank, és un activista pel decreixement i membre de diversos grups socials anticapitalistes. Entre els anys 2006 i 2008, Enric va estafar quasi mig milió d’euros a 38 entitats bancàries, mitjançant préstecs que mai tornava, amb la intenció de denunciar el sobreendeutament de la població que els bancs estaven provocant. Els diners expropiats als bancs serviren per a finançar moviments socials alternatius i per a la publicació de 200.000 exemplars del periòdic “Crisi”. Aquesta acció li costà passar dos mesos a la presó, de la qual va sortir desprès de pagar 50.000 euros recaptats mitjançant donacions. La mala experiència viscuda a la presó no li llevà les ganes de treballar i una vegada lliure es converteix en un dels principals promotors de la Cooperativa Integral Catalana (CIC).

Per a Enric Duran el decreixement és una corrent de pensament que qhüestiona el capitalisme desmentint que el creixement econòmic du a un major benestar, i demostrant que el creixement perpetu és impossible en un planeta de recursos finits. Al mateix temps el decreixement és un moviment social que aglutina a tots els col·lectius i projectes que tenen en comú l’aposta per la reducció del consum material, de la tornada a allò local en tots els àmbits de la vida, i de la recuperació de les relacions comunitàries com a forma de cobrir les nostres necessitats fora de l’estat i del mercat.

 LA COOPERATIVA INTEGRAL CATALANA (CIC)
En maig de 2010, es crea la CIC, es tracta d’una cooperativa mixta de serveis, de consum i de treball; sense ànim de lucre i d’iniciativa social. La CIC té una estructura legal en forma de cooperativa, un mercat intern basat en la utilització d’una moneda social de caràcter físic i virtual i un mercat intern de productors i consumidors que utilitzen la moneda social per efectuar intercanvis de productes i serveis.
 ECOXARXA MALLORCA
L’EcoXarxa Mallorca és una xarxa d’intercanvis de gent que volem un altre món en el qual els doblers no siguin el motor de les nostres vides. Per a començar a canviar les activitats econòmiques quotidianes hem generat un nou nivell econòmic més humà, proper, cooperatiu i ecològic, gràcies a la creació d’una moneda local, social i lliure.
Com pots participar a l’Ecoxarxa Mallorca?- Pots obrir un compte al CES de l’EcoXarxa www.ces.org.za, cercar xarxes catalanes, EcoXarxa Mallorca, i registrar-s’hi-  Comunicar-te per la web social:https://cooperativa.ecoxarxes.cat/pg/groups/72126/ecoxarxa-mallorca/– Presencialment: Venir a les Assemblees, i si vols, sumar-te a un Grup de Treball (Gt) per millorar  l’organització, o acudint a les fires que anirem organitzant.Si vols contactar amb nosaltres: ecoxarxamallorca@autistici.org
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s