Mines al centre de Manacor

 

Dissabte matí Manacor va despertar amb mines arreu del poble. Eren reproduccions d’artefactes explosius col·locats al centre i a altres indrets de passeig que van despertar la curiositat i també estranyesa als transeünts. L’acció va ser reivindicada per Xítxeros amb Empenta i el Col·lectiu Arrels, qui asseguren que pretenien…

“sensibilitzar sobre el fet que si bé a casa nostra les nines i nins poden jugar tranquil·lament, a altres territoris afectats per conflictes armats han de vigilar cada passa que fan”.

N’és un exemple el Sàhara Occidental, territori en el qual encara hi ha camps de mines i que provoquen a dia d’avui massa desgràcies a la població. Allò preocupant, però, és que les mines foren venudes per empreses espanyoles i que si bé ara no se n’hi venen ningú s’ha responsabilitzat de netejar aquestes zones.

L’acció s’emmarca dins la campanya nadalenca que les dues entitats van iniciar a principi de festes en contra de les juguetes bèl·liques i sexistes. Altres accions van ser la projecció del documental ‘No Paguem’, l’intercanvi de juguetes, tallers de juguetes amb material reciclat i venda de llibres infantils. Els organitzadors apunten que…

“ha estat una campanya on hem volgut conscienciar, però també aportar algunes solucions, dirigit tant a un públic infantil com també adult”

Afegeixen també…

  “que el problema no té unes causes aïllades i que el rumb que pren la societat capitalista que abandera els mercats per sobre de les persones fa que quedin desterrats els valors més bàsics. Per això es tolera el negoci de la guerra”.

Tanquen així la campanya nadalenca, després d’unes festes intenses d’activisme per part de les dues entitats.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s