Xítxeros i Arrels reivindiquen una societat sense juguetes bèl·liques ni sexistes

campanya

Xítxeros amb Empenta i el Col·lectiu Arrels van iniciar divendres la campanya en contra de les juguetes sexistes i bèl·liques. I ho van fer amb la projecció a la sala SACMA del documental ‘No Paguem’, que anima a la ciutadania a la insubmissió fiscal per no destinar els impostos al negoci de la guerra.

A l’acte també hi assistiren varis components del Grupo Averia, col·laboradors amb la creació del documental, amb qui el públic va poder conversar.

“El que volíem demostrar és que tenim reconegut el dret de la insubmissió fiscal i què no passa res si l’exercim, ja que els impostos aniran a parar al projecte social que nosaltres triem”.

Des de l’organització de l’acte es va animar derivar els nostres impostos a altres destinataris que no fossin el sector armamentista.

“De fet, després de les dècades 80 i 90 en la qual hi va haver multituds d’insubmissions per no fer el servei militar obligatori, la lluita antimilitarista ha quedat en segon pla. Cal recuperar-la”, apuntava l’organització.

L’endemà, dissabte, la campanya va seguir a la plaça Weiler amb activitats dirigides sobretot als infants. Hi hagué tallers de juguetes amb material reciclat, intercanvi de juguetes i venda de llibres infantils. Un grup de companys amb jocs, equilibrismes i rialles van ser els encarregats d’amenitzar l’espai, convidant i jugant amb els nins i nines que passejaven pel centre de Manacor. En aquest cas, tant Arrels com Xítxeros puntualitzen que…

la jornada anava dirigida als més petits, perquè cal evitar que des de la infància assumeixin els valors d’una societat patriarcal moguda pel consumisme i la passivitat en front dels conflictes armats que ens envolten”

Així, els dos col·lectius tanquen un cap de setmana de campanya i asseguren que encara no s’han acabat les activitats per aquest Nadal.

Anuncis

One thought on “Xítxeros i Arrels reivindiquen una societat sense juguetes bèl·liques ni sexistes

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s