Presentació de la Coordinadora Llibertaria de Mallorca.

Logo CLM

Finalment, després de varis intents frustrats, aquest passat divendres dia 15 de març, en el local de l’EcoXarxa, es presentà en societat la Coordinadora Llibertària de Mallorca (CLM).

Prèviament s’havia fet un gran esforç per aconseguir una bona convocatòria, doncs una presentació d’una iniciativa tan ambiciosa com aquesta requeria de la major assistència possible per així donar a conèixer aquest projecte de coordinació de l’àmbit llibertari.

La feina feta donà els seus fruits i el local de l’Ecoxarxa de Mallorca, sense exagerar, es quedà petit per acollir a la gentada que s’hi acostà. Gent amb una militància llarga en el moviment anarquista, gent que fa anys que no està activa, gent que per primera vegada s’ha afegit a la lluita contra l’Estat i el Capital i gent d’altres moviment que vingué a conèixer-nos.

Amb una sala on no hi va cabre tothom les escales plenes i gent a defora, els tres membres del secretariat de la Coordinadora donaren inici a l’acte donant les gràcies als assistents i als companys i companyes que amb les seves gestions i el seu treball feren possible aquesta presentació.

Tot seguit es començà a explicar quan, com i per què s’ha creat la CLM i quins grups formen part actualment de la Coordinadora: el sindicat CNT, l’Ateneu Llibertari Estel Negre, el col·lectiu Transitant, la Universitat Lliure de Mallorca, el col·lectiu CLMArrels, el Grup d’Estudis Llibertaris “Els Oblidats”. A aquests cal sumar diverses individualitats. Després es passà a explicar els acords constitutius de la Coordinadora, els quals s’havien imprès en un butlletí que es va repartir entre els presents (el podeu descarregar a la nostra web). Així, s’explicaren les bases ideològiques, orgàniques i d’acció de la CLM, com també els seus objectius a curt i llarg termini. En tot moment es posà èmfasi en la necessitat de participació i de militància que requereixen actualment els grups llibertaris i la mateixa Coordinadora, la qual també vol ser l’instrument de lluita per a la gent que per diverses raons no està enquadrada en cap dels col·lectius que forment la CLM, això sí, animant a tothom a què s’organitzi en grups.

Després es donà pas a un debat sobre l’actualitat del moviment llibertari. Des de la taula es va proposar una diversitat de possibles punts i la discussió va agafar el seu camí, centrant-se d’una manera no molt profunda en el per què de la poca militància jove i femenina, com poder fer arribar el nostre ideari i projecte a la ciutadania, el buit deixat per la desaparició del periòdic Cultura Obrera i també en fer un exercici d’autocrítica enumerant les mancances i vicis del moviment.

Finalment, tots i totes passàrem a la sala de dalt per gaudir de l’aperitiu vegetarià que preparat per l’ocasió per diferents companyes i companys, saludar a gent que feia estona que no vèiem o a comprar qualque llibre dels que tenien exposats la llibreria Transitant i la botigueta de la CNT i l’Estel Negre.

En conclusió, una jornada molt satisfactòria donat que el principal objectiu era donar a conèixer el nostre projecte en públic i l’assistència així ho facilità. Però d’altra banda, no hem d’oblidar que davant l’actual context de crisi sistèmica i de valors humans, l’alternativa llibertària té molt a dir i a fer. Tot dependrà de l’acció de la seva militància. Per això, tornam a animar a tota la gent que va venir divendres, i també a la que no hi va poder, a organitzar-se.

                                                                                                                                                                   Secretariat de la                                                                                                                       Coordinadora Llibertària de Mallorca
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s