Crida a l’organització del moviment llibertari a Palma

20130607_cridaorganitzacioPalmaSi una s’atura a observar el món i la nostra societat, els pels li poden quedar de punta. D’una banda tenim els valors preponderants: conformisme, passivitat, egoisme, hipocresia, autoritarisme… I de l’altra tenim les conseqüències de viure guiades per aquests valors: generalització de la dominació capitalista i patriarcal, enfortiment dels estats, augment de l’exclusió i la pobresa, destrucció del territori i del medi ambient, gran quantitat de guerres i conflictes al món, manipulació de la informació…

El panorama és molt greu i cal canviar-lo. Davant d’aquesta afirmació, veiem com es presenten diferents “alternatives”. Algunes de caire ciutadanista que només representen una reforma de les propostes socialdemòcrates de tota la vida en defensa de l’Estat del benestar. Altres merament nacionalistes que proposen una cosa semblant al que hi ha però amb una altra bandera i un altre Estat. I des de l’esquerra mai s’ha deixat de fer propostes que nosaltres sempre qüestionarem perquè no eliminen les classes socials (creen una casta de dirigents) i estan basades en models autoritaris de govern.

Per la seva part, una alternativa llibertària està per construir-se. Si les idees i les pràctiques llibertàries no tenen la preponderància d’altres temps, això és per diferents motius que s’han de saber superar. És necessari treballar en aquesta línia per construir i enfortir la nostra proposta basada en la implicació directa en la resolució de les problemàtiques actuals, en el recolzament mutu, en la supressió de la propietat, en una democràcia radical i en formes d’organització social coherents amb aquesta.

La presentació a Ciutat de la Coordinadora Llibertària de Mallorca ens va mostrar la simpatia que desperten les idees anarquistes entre molta gent. A més, veiem el sorgiment de la mateixa Coordinadora com una evolució de les aspiracions pragmàtiques del nostre moviment i també veiem amb il·lusió que en els dos darrers anys han nascut diferents projectes a la nostra illa amb una clara inspiració llibertària.

Però tot això no ens conforma. Pensam que encara hi ha molts companys i companyes que no han donat el pas d’organitzar-se. Entenem que la revolució individual és important, però és insuficient. És necessari que cada dia més companyes i companys s’organitzin en col·lectius o projectes autogestionats per anar construint la societat que volem des de les pràctiques i per fer front a les inclemències del món d’avui. Totes soles podem fer coses, però hi ha qüestions que necessiten una resposta des de l’àmbit col·lectiu.

Amb la finalitat d’animar a més gent a donar la passa i organitzar-se, especialment als companys i companyes de Palma, des de la Coordinadora vos convidam a participar en la iniciativa que estem difonent amb el títol de Crida a l’organització del moviment llibertari a Palma. OrganitzacióPerspectives d’acció. Aquesta activitat constarà almanco de dues parts. En una primera, ens posarem al dia de l’activitat, necessitats i propostes dels col·lectius de la coordinadora que ja funcionen a Palma i que estan oberts a la participació de més gent. Llavors s’entrarà en un debat sobre les necessitats organitzatives del moviment, les mancances, les inquietuds que tenen les companyes de Palma i qui tengui propostes a fer, trobarà el seu espai per presentar-les. La idea és facilitar una posada en comú que pugui donar peu al sorgiment de projectes i afinitats.

Com que un acte com aquest és difícil de tancar, prepararem un sopar per a què puguem seguir xerrant, però en un ambient més distés, espontani i amb la panxa plena.

Pel plantejament inicial del debat, llançam les següents preguntes, tot esperant que siguin completades o transformades en la mateixa trobada per les companyes i companys assistents.

  • Com podríem defensar-nos dels atacs de l’Estat, del Capital i del Patriarcat de manera efectiva? Quins són els problemes més greus que ens trobem en el nostre context actual i com caldria organitzar-nos per abordar-los?
  • Quines mancances té el nostre moviment a la nostra illa-ciutat? Fan falta nous grups o col·lectius per atendre-les?
  • Quines inquietuds tenim que per ventura no es treballen des de cap assemblea ni col·lectiu?
  • Per què, aquí a Mallorca, la gent més jove no s’aproxima al nostre moviment? Com podem trobar la confluència de la gent més jove i la gent amb una trajectòria de lluita més llarga?
Recordau, vos esperam el 7 de juny al local de la CNT i l’Ateneu Llibertari Estel Negre a les 19 hores.

La comissió organitzadora.
Coordinadora Llibertària de Mallorca

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s