L’Assemblea de docents guanya suports de cara a la Vaga Indefinida

assemblea_docent_porreres

Ahir, 30 d’agost, a les 19 hores se celebrà a l’auditori de Porreres l’Assemblea de Docents amb un gran èxit de participació. Una vegada començada l’assemblea comptaren prop de 600 assistents, amb un Auditori de Porreres totalment desbordat, en el qual els assistents ompliren els dos espais de seients i més de 150 docents varen haver de seguir les dues hores d’assemblea asseguts al terra o drets. Se superà així el nombre de participants de les assemblees anteriors, ja que es volia que aquesta assemblea fos una mostra de suport abans de la reincorporació als centres educatius.

L’assemblea transcorregué amb agilitat pels diferents punts de l’ordre del dia. En un primer punt, el comitè de vaga explicà la feina que ha fet en el darrer mes i l’assemblea hi donà el vistiplau.

En el segon punt, s’acordà seguir amb la recollida de signatures per a la convocatòria de l’assemblea de votació de la vaga indefinida fins dia 3, per aprofitar els dos primers dies de curs en què els docents ja seran als centres. En aquest punt es ratificà la convocatòria d’assemblea de votació de la vaga pel dimecres 4 a les 18:30 a diferents centres de les quatre illes.

A continuació, es va fer una crida a la reactivació de les assemblees als centres educatius a partir de dia 2, allà on ja funcionaven, i a crear-ne de noves a la resta d’escoles i instituts. Els representants de les assemblees de centre seran una peça indispensable en el funcionament de l’Assemblea de Docents des de l’inici de curs.

En el punt referent a l’acció dels sindicats per convocar una vaga, es donà la paraula als representants sindicals i l’assDocentsemblea acordà demanar als afiliats de l’STEI que vagin a l’assemblea que aquest sindicat ha convocat per dilluns a votar per la vaga indefinida. Maria Antònia Font, com a representant de l’STEI, va fer una intervenció explicant als assistents l’estratègia del seu sindicat i mostrant una voluntat d’unitat.

En el cinquè punt es realitzà un repàs a tot el material que des del comitè de vaga s’ha difós durant la darrera setmana i s’animà els docents a compartir-lo amb la resta de professorat dels seus centres. Una de les tasques a fer és convèncer més gent i organitzar la vaga. Així mateix s’aconseguí ampliar el nombre de voluntaris per a la realització de les nombroses tasques que hi ha plantejades des del Comitè de vaga. L’argument del nombre de persones implicades directament en l’organització es valora de manera molt positiva i com un dels punts més importants de l’assemblea.

En el sisè punt es presentà la proposta de caixa de resistència. S’ha obert un compte bancari per començar a recollir doblers. Els doblers s’empraran per pagar les despeses que es generin de l’organització de la vaga i depenent dels casos i del volum de la caixa per donar suport econòmicament als vaguistes que ho puguin sol·licitar.

La participació en aquesta assemblea marca un punt d’inflexió en el funcionament de l’Assemblea de Docents. A més, ha de servir per dissipar dubtes sobre la imminència d’una vaga indefinida i sobre la representativitat de l’Assemblea de treballadors.

Comitè de Vaga de l’Assemblea de Docents

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s