Gran èxit de la segona campanya d’objecció fiscal a Mallorca

campanya_objeccio-fiscal

20.684€ per finançar moviments i projectes socials

L’objecció fiscal és una manera de desobediència civil que ja fa dècades que està en marxa a l’Estat espanyol, principalment entre els moviments antimilitaristes, que és d’on es va impulsar. Originàriament era exercir el dret a rebutjar que part dels impostos de la declaració de la renda anassin destinats a finançar l’exèrcit. Però, després de la descarada estafa que suposa aquesta crisi per a la major part de la població, diversos col·lectius decidiren impulsar la campanya Derecho de rebelión, on animaven a la gent a no només objectar els doblers destinats a l’exèrcit, sinó també a altres estaments antisocials com la monarquia, l’església i els cossos repressius. Igualment s’hi afegeix una de les principals partides que ens fa pagar l’Estat a causa del xantatge dels mercats financers, que és el pagament del deute, quan aquest és totalment il·legítim, ja que ha estat creat pel multimilionari rescat bancari.

Els doblers que la gent decideix no pagar a hisenda van destinats (un 25%) a una caixa de resistència creada per poder fer front a la possible repressió de l’Estat i a finançar diversos moviments socials o projectes alternatius que prèviament s’han adherit a la campanya.

L’any passat fou el primer any que es posà en marxa Derecho de rebelión a Mallorca i es van recaptar 8.047,68 euros provinents de l’objecció de 16 persones, els quals es van destinar a iniciatives socials com l’Assemblea de Portocolom, contrainfo.cat, el periòdic Cultura Obrera, l’Ecoxarxa Mallorca, l’Escola Lliure, el grup Averia i l’hort urbà Jardí d’Epicur.

Enguany, la participació en la campanya ha estat molt major i ja han estat 62 les persones que han informat de la seva objecció fiscal, recaptant-se d’aquesta manera 20.684 euros pels col·lectius que el present any s’han adherit: Coordinadora Llibertària de Mallorca, Col·lectiu Escola Lliure Mallorca, Projecte d’autoformació de transitant: llibres i línies de fuga, Projecte de cooperatives de treball Laburatorio, Sindicat de CNT de Palma, Contrainfo.cat, Sa TevaVisió, Ecoxarxa Mallorca, Projecte biblioteca autogestionada i Impremta autogestionada de Mallorca Lucio.

Des de Manacor el col·lectiu Arrels també donà suport a la campanya organitzant una presentació i una objecció col·lectiva, en la qual hi participaren 10 persones.

Davant aquests resultats no podem deixar d’animar a què el proper any més gent i més col·lectius es sumin a aquesta acció de desobediència civil que alhora serveix per finançar els projectes antagonistes.

Enllaços

  1. Derecho de rebelión
  2. Contrainfo.cat
  3. Objecció fiscal
  4. Guia per objectar

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s