4F, ni oblit ni perdó

4F, NI oblit NI perdó“4F, ni oblit ni perdó”. 15MbcnTv. Catalunya, 2013. 119 min.  Amb la presència de Xavier Artigas, membre de 15Mbcn.tv 

El 4 de febrer de 2006 una festa en una casa ocupada del carrer Sant Pere Més Baix de Barcelona acaba amb una baralla amb la policia. Durant els aldarulls, un agent de la guàrdia urbana és ferit per l’impacte d’un objecte al cap i acaba en estat de coma. La versió oficial dels fets, immediatament després de l’incident, coincideix amb la de la majoria dels testimonis presents: algú va tirar un test des d’un dels balcons de la casa que va impactar al cap del policia. Inexplicablement, unes hores més tard la policia canvia la història, al·legant que l’agent, en realitat, havia estat ferit per una pedra llançada en horitzontal des del carrer. Aquella matinada hi va haver nou detinguts en ple cas antic. Rodrigo Lanza va ser acusat d’haver llançat la pedra de la qual no es va trobar mai cap prova, i condemnat a quatre anys i mig de presó. Patrícia Heras va ser condemnada a tres anys de presó, i es va suïcidar el 26 d’abril de 2011 a casa seva durant un permís penitenciari. Aquest documental és una obra col·lectiva que neix com a iniciativa de la comissió audiovisual del 15M de Barcelona.

La comissió porta més de dos anys documentant tot tipus de manifestacions, convocatòries, accions per part dels moviments socials de la ciutat, així com casos de repressió i impunitat policial, entre els quals destaquen els vídeos d’Ester Quintana, Perdre un ull (guanyador del 2n premi del jurat del Festival Protesta 2013) o Sobren Raons (2013), sobre els centres d’internament d’immigrants (CIE), que s’ha presentat en molts festivals i cicles sobre drets humans. 4F, ni oblit ni perdó és el primer llargmetratge de 15MBcn TV i ha comptat amb la col·laboració del setmanari La Directa, especialment a la fase d’investigació del cas.

Enllaços
  1. Trailer Documental
  2. Estrena del Documental

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s