Conclou amb gran assistència de públic la primera Fira del Llibre Anarquista de Mallorca

Imagen

Durant el primer cap de setmana del mes d’octubre s’ha celebrat la primera Fira del Llibre Anarquista de Mallorca, organitzada per la Coordinadora Llibertària de Mallorca.

L’esdeveniment ha estat organitzat per la Coordinadora Llibertària de Mallorca (CLM), la qual agrupa a la majoria de col·lectius llibertaris de l’illa, i la seva intenció era donar a conèixer la varietat del pensament i l’acció de l’espai àcrata.Com en altres llocs de l’estat espanyol, apart dels obligats estands de llibres, les presentacions de llibres han estat els plats forts de la fira. No obstant això, hi ha hagut diversitat en les activitats i en les temàtiques que s’han tractat.

Així, el divendres dia 4 d’octubre en el local de l’Ecoxarxa de Ciutat, es presentà el llibre Dissidències. Història i Cultura Obrera a la Mallorca contemporània a càrrec dels seus autors, el Grup d’Estudis Llibertaris ‘Els Oblidats’. Posteriorment, es projectà el documental 4F. Ni oblit ni perdó. L’estrena comptà amb la presència de tres membres de l’equip que el dirigí, 15Mbcntv, i també es pogueren sentir les impressions de Rodrigo Lanza, un dels afectats d’aquell cruel muntatge policial. L’endemà, el dissabte al matí, les activitats continuaren a la part de dalt de Ses Voltes (espai públic prop de La Seu) amb la presentació del llibre Para que no me olvides del col·lectiu Madres Unidas Contra la Droga.
Ja el capvespre es continuà amb una temàtica totalment diferent, com és la que exposen els textos de La Facción Caníbal. Historia del Vandalismo Ilustrado, de l’autor canari Servando Rocha.

Després, la jornada acabà amb l’exposició de dos membres de l’editorial El Salmón sobre les idees que inspiraren el seu treball 15-M. Obedecer bajo la forma de rebelión.
I en el darrer dia, una taula rodona amb la participació de totes les editorials i les distribuïdores que participaren a la fira: Aldarull, Virus, El Salmón, Malatesta i Transitant, posà les piles als més matiners. A la tarda les contínues amenaces de pluja es materialitzaren i s’hagué de fer un ràpid desplaçament de gent i material al nou local de la CNT i l’Ateneu Estel Negre. Un cop allà, una taula rodona sobre les propostes de salut de l’àmbit llibertari serví per presentar el llibret Salut en perill. Cossos en lluita, sobre l’autogestió en la sanitat. Finalment les jornades acabaren amb l’explosiva presentació del nou treball del corrosiu autor Pedro García Olivo: Cadáver a la interperie.

Destacar que durant els tres dies a la fira hi acudí molta gent, en especial jove, que a més de les activitats del programa pogueren degustar els àpats vegans que es serviren per sopar els tres dies i per dinar el dissabte. Així mateix, els infants es divertiren amb les activitats que organitzà l’escola lliure Nono. Com és de suposar la fira ha estat totalment autogestionada.

Per acabar, cal esmentar que els actes programats a Ses Voltes s’hagueren de canviar d’ubicació per la total ocupació de la plaça de les carpes de la Real Federació Espanyola de Futbol, malgrat la CLM setmanes abans ja tenia els permisos municipals i havia pagat la corresponent assegurança de responsabilitat civil. Un altre exemple de com actuen els actuals governants del Partit Popular.

ANTONI PALLICER MATEU | 14/10/2013

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s