Nono, Espai d’Aprenentatge. Un espai i un temps per aprendre en llibertat

ImagenDivendres dia 22 de novembre a les 20 hores a la sala Sacma, presentació de Nono, Espai Aprenentatge, a càrrec del col·lectiu Escola Lliure.

D’ençà que començà la crisi i els consegüents retalls, el debat sobre quin és el millor model educatiu ha estat una constant tan als mitjans polítics com als periodístics. Així mateix, l’atac a la normalització lingüística per part del Govern de José Ramón Bauzá encara ha afegit més llenya al foc sobre com i què han d’estudiar els més joves. I a la vegada, la situació creada ha provocat la constitució d’un moviment en pro d’una educació pública de qualitat i en català de proporcions i repercussions mai vistes.

Així i tot, el debat i les propostes mai han sortit dels paràmetres establerts pel poder en matèria educativa. D’aquesta manera, la qüestió sempre queda reduïda entre educació estatal amb menys recursos i més selectiva i competitiva per una banda o amb més recursos i integradora i igualitària per l’altra. Sense oblidar la persistent amenaça privatitzadora.

Però, al marge d’aquests camins van sorgint opcions educatives que aposten per afrontar l’educació dels infants d’una manera integral, independent i desmarcada dels temaris acadèmics. Aquest és el cas de la recentment inaugurada Nono, Espai d’Aprenentatge, un projecte pedagògic i social que qüestiona el model instructiu de l’Estat i que té com a principal missió la formació de persones responsables amb esperit crític i solidari, com també la difusió d’aquesta alternativa amb la determinació que s’estengui.

Per això, el proper divendres dia 22 de novembre a partir de les 20 hores a la sala Sacma tendrem l’oportunitat de saber com i per què es va formar el col·lectiu Escola Lliure, el qual ha estat l’impulsor d’aquesta escoleta, així com de quina manera i amb quins objectius volen que s’ensenyi als al·lots.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s