Anarquisme i alliberament nacional, alhora i barrejats

Anarquisme i alliberament nacionalA causa del procés engegat a Catalunya pel govern d’Artur Mas per fer una consulta vinculant a la població sobre una futura independència catalana i també arran de l’embranzida espanyolista del govern Bauzà i la important resistència que aquesta ha generat, les discussions i converses sobre la cultura, la defensa de la llengua, el territori, la centralització, l’autogovern, la sobirania, i en definitiva sobre les diferents visions que existeixen del fet nacional, s’han fet habituals als mitjans de comunicació, als bars, al carrer, etc. Per aquest motiu, des del col·lectiu Arrels ens ha semblat interessant organitzar aquesta xerrada-debat entorn a l’alliberament nacional i la seva conjunció i mescla amb les idees llibertàries.

Per això hem convidat a les nostres contrades a Jordi Martí, militant llibertari prioratí i independentista alhora. Per donar-vos una idea sobre el seu polèmic pensament, aquí una mostra:

“Contraposats segons els llibres de la ESO, antitètics segons molts teòrics i pràctics, l’anarquisme ha estat també una forma d’alliberar la nació, les nacions. Però aleshores la nació no és la pàtria? Parlem-ne…”.

En Jordi Martí és mestre de secundària, filòleg de formació i recentment va ser el cap de llista per les CUP de Tarragona a les eleccions de Catalunya. Lletraferit i avesat a escriure, ha publicat i publica articles a nombroses capçaleres en paper dels moviments socials, entre d’altres, La Directa, Polémica, Rojo y Negro, Libre Pensamiento, La Lletra A, Catalunya, o La Rosa dels Vents, i a la xarxa, al seu blog, Prendre la paraula. A més a més ha publicat aquests dos llibres, Ni Nadal ni Setmana Santa. El Camp: deu anys d’opinió crítica (2008), i més recentment Visions perifèriques de combat (2012), un altre recull d’articles que des de l’experiència ens parlen sobre les lluites socials anti-capitalistes d’inicis del segle XXI.

L’acte serà dissabte dia 25 de gener a les 19:00 a la Sala Sacma de Manacor.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s