¡G.A.R.I!, La lluita dels grups autònoms contra Franco

G.A.R.IDissabte dia 12 de juliol es projectarà el documental ¡G.A.R.I!, que rememora en veu dels seus protagonistes part de la lluita armada contra els darrers anys de la dictadura. La projecció començarà a les 20:00 hores i es realitzarà a l’Ateneu de Felanitx. Després tots i totes podrem gaudir d’un soparet d’estiu.
L’acte està organitzat pel col·lectiu Arrels i compta amb la col·laboració de l’Ateneu de Felanitx.
Estau tots i totes convidats a saber un poc més de la lluita contra el règim feixista.

1974, baix el règim de Franco, a Espanya, els membres del MIL (Movimiento Ibérico de Liberación) s’arrisquen a ser condemnats a mort. Per intentar salvar-los, alguns grups d’acció es decideixen a unir forces en una xarxa anomenada GARI (Grups d’Acció Revolucionària Internacionalistes) i s’organitzen a Toulouse.

40 anys més tard, el director, que va créixer baix el secret d’aquesta aventura, aprofita la prescripció per donar la paraula als seus familiars i a altres antics membres dels G.A.R.I. Ells ens parlen d’aquella època, del segrest del banquer Suárez per exigir l’alliberament dels seus camarades, de les accions duites a terme per a lluitar contra la dictadura i de les conseqüències dels seus actes…

Nicolas Réglat va estudiar Belles Arts i cinema al (ESAV) de Toulouse. Ell ha dirigit diversos curtsmetratges i petits documentals durant els seus estudis. El seu projecte de fi de curs va ser un documental de 26 minuts anomenat “Le gros Pépin” sobre un ex-treballador de les drassanes de Saint-Nazaire.

Després dels seus estudis, ell ha treballat com a director de fotografia en curtmetratges I documentals, així com a tècnic de llum en pel·lícules, sèries de televisió I anuncis publicitaris.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s