Anarquismo: una introducción

El pròxim dijous dINTRO GRANDEia 25 de setembre a partir de les 20:15 es presentarà el darrer llibre de la historiadora Dolors Marín, Anarquismo: una introducción. Barcelona: Ariel, 2014. Un treball que d’una manera didàctica i planera dóna a conèixer el principal corpus ideològic, pràctic i vital de l’anarquisme. Un pensament filosòfic que neix com a tal a mitjans segle XIX, però que es pot dir que s’ha expressat de manera pràctica durant tota la història en les diferents lluites dels pobles contra el poder (l’enemic número 1 anarquista) i que a l’Estat espanyol va tenir una època dorada des de finals del segle XIX fins a la terrible Guerra Civil.

Dolors Marín Silvestre (1957) és doctora en Història Contemporània per la Universitat de Barcelona amb una tesi sobre la formació de la cultura llibertària a Catalunya i l’organització dels grups d’afinitat anarquista.

Ha exercit com a professora de tècniques de documentació audiovisual en el Máster de noves professions de la Universitat de Barcelona des de l’any 2000 fins el 2005.

Ha treballat com a documentalista i comisària de distintes exposicions: L’Hospitalet, 100 anys d’Ajuntament; Collblanc-La Torrasssa, història d’un barri (2001); Surrealisme i Etnografia: la trobada fecunda (2000); Ètnic (2004), y Gitanos, sis segles de cultura rom a Catalunya (2005).

Col·labora en distintes trobades sobre la recuperació de la memòria històrica (La Gavilla Verde de Cuenca y Asociación de Jóvenes de la Comarca del Jerte a Extremadura), i és membre de la Marxa dels Maquis de Catalunya.

Així mateix, ha exercit d’assessora en el camp audiovisual i documentalista en distints reportatges i pel·lícules.

Entre altres és autora dels següents llibres:
  • Surrealisme
  • Clandestinos: El maquis contra el franquismo
  • Cornellà: 25 anys de Democràcia
  • La Barcelona Rebelde. Guía de una ciudad silenciada
  • Francesca Bonne-maison: educadora de ciudadanes
  • La família Montseny-Mañé: un laboratori de les idees
  • Ministros anarquistas
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s