Alpha Pam. “Muerte accidental de un inmigrante”

Alpha PamEl proper divendres dia 23 de gener, a les 19:30 hores, es projectarà el documental que aborda el cas de la mort per tuberculosi de l’immigrant senegalès Alpha Pam. Després de la projecció s’iniciarà un col•loqui amb un dels seus directors, Pedro de Echave, i amb Xavier Morell, membre de l’àrea de Benestar Social i Salut d’Esquerra Unida. L’acte tendrà lloc a la Centre de Cultura de Port cristo i està organitzat pel col•lectiu Arrels amb la col•laboració de 39 escalons

El mateix equip de professionals que va realitzar «Memòria i Oblit d’una Guerra», «Estado de Exilio» i «Monstruos de mi casa» entre d’altres, aquest passat estiu estrenà un nou documental, «Muerte accidental de un immigrante», sobre la mort de l’immigrant senegalès Alpha Pam.

La narració del film flueix per dos camins: per una banda la investigació periodística; per l’altra el traç humà. Així, una de les vies ens dur a la crònica informativa i analítica dels fets amb la finalitat d’esbrinar què va passar i quines són les responsabilitats de les autoritats sanitàries de les Illes. L’altra via ens encamina a conèixer de prop la vida d’un jove immigrant, amb anhels i il•lusions, que va venir en aquestes terres cercant una vida millor i que va acabar morint d’una malaltia curable. Així mateix, el documental aprofundeix en la situació que els immigrants sense papers viuen des que els va ser retirat el dret al lliure accés a la sanitat pública i gratuïta.

Remarcar també que el documental va ser finançat col•lectivament a través d’una campanya de crowdfunding.

FITXA TÈCNICA

Direcció: Pedro de Echave i Javier González
Guió i Investigació: Pedro de Echave
Direcció de Fotografia: Javier González
Producció: Magdalena Lopez-Baisson
Comunicació: Nuria Abad
Càmeres: Javier González, Alberto Jarabo
Muntatge: Javier González, Nofre Moyà, Alberto Jarabo

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s