Capitalismo y Turismo en España. Del «milagro económico» a la «gran crisis»

Capitalismo y turismo en españa El pròxim divendres dia 17 d’abril es        presentarà el llibre Capitalismo y turismo en España. Del «milagro económico» a la «gran crisis» (Alba Sud Editorial, Barcelona, 2015) del geògraf i professor del Departament de Ciències de la Terra de la Universitat de les Illes Balears, Ivan Murray Mas. L’acte, organitzat pel col·lectiu Arrels, tendrà lloc a la sala Sacma de Manacor i començarà a partir de les 20:00.

Aquest llibre d’Ivan Murray és un capítol revisat de la seva tesi Geografies del capitalisme balear. Poder, metabolisme socioeconòmic i petjada ecològica d’una superpotència turística, el qual es va acabar d’escriure a la primera meitat del 2007, justament en el moment de màxima eufòria del cicle financer-immobiliari i a les portes de la “gran crisi”. Així, aquest treball pretén aportar elements d’anàlisi crítica i reflexió sobre la configuració del capitalisme espanyol, tot destacant el paper que hi ha jugat el nexe capital turístic-capital immobiliari. El llibre es tanca amb un epíleg on s’analitza l’esclat de la crisi i l’ús que des del poder se n’ha fet d’aquesta, per acabar amb una interessant reflexió sobre les possibles sortides a la crisi.

Ivan Murray Mas (Port de Sóller, 1970) és geògraf, professor del Departament de Ciències de la Terra de la Universitat de les Illes Balears, membre del GIST (Grup de Recerca en Sostenibilitat i Territori) i del GinTrans2 (Grup de Recerca Transdisciplinar en Transicions Socioecològiques).
Les seves línies de recerca combinen els enfocaments de la geografia radical, l’economia política, l’economia ecològica i l’ecologia política. Els seus principals temes d’interès giren al voltant de la reflexió crítica sobre el procés de construcció històrica del capitalisme balear; l’anàlisi del capital turístic; la producció social de l’espai; el metabolisme social i els conflictes socieocològics que l’acompanyen. Es tracta d’una recerca orientada a la reflexió crítica i que és plenament tributària de les lluites i reflexions dels moviments socials.

Enllaços d’interès

  1. Una incómoda mirada radical: continuismo turístico y metamorfosis capitalistas en la España contemporánea
  2. Capitalismo y Turismo en España. Del «milagro económico» a la «gran crisis» (PDF)
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s